Welkom bij Witgoed Service Wenters

André Meerdink: “Mensen spraken me aan en vroegen of ik wel doorging, want ze wilden me niet kwijt".

Ontslagen worden omdat de zaak waar je werkt failliet gaat, biedt soms ook nieuwe kansen. André Meerdink uit het Woold is daar het bewijs van. Toen hij hoorde dat hij zijn baan als service- en installatiemonteur bij een plaatselijke witgoed speciaalzaak zou verliezen, kwam meteen het idee bij hem op om voor zichzelf te beginnen.
 
Winterswijk - “Ik heb er geen moment over nagedacht; het was gelijk duidelijk dat ik dit wilde. Met behoud van een deel van de uitkering heb ik een half jaar de tijd om het bedrijf op te starten.”
Meerdink is ervan overtuigd dat zijn bedrijf Witgoed Service Wenters gaat lopen. ”In al die jaren heb ik een grote klantenkring opgebouwd. Mensen spraken me aan en vroegen of ik wel doorging, want ze wilden me niet kwijt en mond-tot-mond reclame is de beste reclame. Daarnaast adverteer ik in de media en ook de sociale media is een goed alternatief om je bedrijf bekend te maken.”
 
Speciale kennis
Meerdink denkt dat er wel behoefte is aan een witgoedmonteur. “Je kunt natuurlijk via internet apparatuur kopen, maar op het moment dat er geïnstalleerd of gerepareerd moet worden heb je daar toch speciale kennis voor nodig. Voor alles waar een stekker aan zit kunnen mensen me bellen, maar dan wel groot huishoudelijk, zoals wasmachines, koelkasten en vaatwassers”, zegt Meerdink. “Bij kleine apparaten is reparatie meestal niet lonend.”
Meerdink is ook gespecialiseerd in het plaatsen van nieuwe apparatuur, waarbij aanpassingen van de keuken, zoals kasten verplaatsen en leidingen verleggen, geen probleem zijn. 
 
Daarnaast heeft hij het geluk dat hem via een oud-collega een baan voor zestien uur per week is aangeboden bij een witgoedspeciaalzaak in Lochem. De overige uren kan hij besteden aan zijn eigen bedrijf.
 
Kijk voor meer info op www.witgoedservicewenters.nl met daarop een link naar een opdrachtformulier voor reparatie of informatie. 
 
Witgoed Service Wenters, André Meerdink, Hietkampweg 8, Woold, telefoon 06-54254156

Tekst en foto: Lineke Voltman